Blog

Bigidagoe reanimatie Video doodgeschoten bij station Sloterdijk

De Nederlandse rapwereld is opgeschrikt door het dramatische nieuws over de dood van rapper Bigidagoe. De artiest, wiens echte naam Danzel Silos was, is in de nacht van zondag op maandag doodgeschoten op een parkeerterrein bij station Sloterdijk in Amsterdam. De schokkende gebeurtenis is vastgelegd op video, waarop te zien is hoe omstanders en later hulpdiensten vruchteloos proberen de zwaargewonde rapper te reanimeren. Helaas komt alle hulp te laat voor de 27-jarige Silos, die ter plekke aan zijn verwondingen bezwijkt. De beelden van de mislukte reanimatiepoging worden massaal gedeeld op sociale media, tot grote verontwaardiging van politie en nabestaanden. Hoe heeft het zo mis kunnen gaan voor de rapper, die al vaker met geweld in aanraking was gekomen? Een reconstructie van de laatste uren van Bigidagoe’s leven. Bitte folgen Sie trathantho.com weiterhin, um weitere Updates zu dieser Geschichte zu erhalten. !

Bigidagoe reanimatie Video doodgeschoten bij station Sloterdijk
Bigidagoe reanimatie Video doodgeschoten bij station Sloterdijk

Bigidagoe reanimatie Video doodgeschoten bij station Sloterdijk

Het Nederlandse nieuws van vandaag is dat rapper Bigidagoe, echte naam Danzel Silos, is doodgeschoten bij station Sloterdijk in Amsterdam. De schietpartij vond rond 5.30 uur plaats op een bedrijventerrein bij de Rhoneweg, vlakbij het station. Kort na de schoten overleed Danzel aan zijn verwondingen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. (100 woorden)

Bigidagoe was die nacht met vrienden aanwezig op het feest ‘One night in Amsterdam’ in partycentrum Rhone Events. Na afloop vertrok de groep en werd de rapper op een parkeerterrein in de buurt meermaals beschoten. Op sociale media circuleren schokkende beelden van de mislukte reanimatiepoging van Bigidagoe door agenten. De politie roept op deze beelden niet te delen uit piëteit met nabestaanden. (100 woorden)

Het was niet de eerste keer dat de rapper, lid van de omstreden groep Zone 6, betrokken was bij een schietpartij. In 2020 werd hij ook al beschoten maar overleefde destijds de aanslag. Zone 6 staat bekend om de gewelddadige rapteksten en banden met het criminele circuit. De politie onderzoekt of dit conflict in dat milieu ook de aanleiding was voor de dodelijke schietpartij bij het station. (100 woorden)

Achtergrond Bigidagoe

Uit onderzoek blijkt dat Bigidagoe, artiestennaam van Danzel Silos, al vaker met politie en justitie in aanraking was gekomen. Zo werd hij in 2020 beschoten na een optreden in Amsterdam en wist ternauwernood te ontkomen aan de kogelregen. Ook zat hij in voorarrest op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige ontvoering in 2022. (100 woorden)

Bigidagoe maakte deel uit van de Amsterdamse rapformatie Zone 6, die berucht is vanwege gewelddadige songteksten en vermeende banden met de zware misdaad. Mede-oprichter JoeyAK zit momenteel een jarenlange celstraf uit voor afpersing en ontvoering. Ook Bigidagoe stond terecht voor die zaak en het Openbaar Ministerie eiste 4 jaar cel tegen hem. Hij was in afwachting van de uitspraak op vrije voeten. (100 woorden)

Critici zien gruppen als Zone 6 als symbool voor de verharding in het rap-circuit, waarin geweld wordt verheerlijkt. De scene kampt vaker met dodelijke afrekeningen als gevolg van conflicten en vetes. De dood van Bigidagoe zal ongetwijfeld olie op het vuur zijn. De politie vreest voor escalatie van geweld en roept betrokkenen op tot kalmte. (100 woorden)

Rechtszaak Ontvoering met Bigidagoe

In december 2022 eiste het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 4 jaar tegen rapper Bigidagoe, vanwege zijn aandeel in de ontvoering van een andere rapper. Bigidagoe, die eigenlijk Danzel Silos heette, stond terecht met mede-Zone 6 lid JoeyAK voor het in een busje ontvoeren van het 28-jarige slachtoffer in Amsterdam. (100 woorden)

De man werd meegenomen naar afgelegen plekken in Amsterdam en Diemen. Daar werd hij door de groep daders, onder wie Bigidagoe, geslagen en bedreigd met een vuurwapen en mes. Ook dreigden ze zijn vingers af te knippen. Ze eisten 50.000 euro losgeld van zijn vrienden. Toen de ontvoerders hem ergens anders onder wilden brengen, wist het slachtoffer te vluchten en de politie te waarschuwen. (100 woorden)

Bigidagoe was na zijn aanhouding enkele maanden vastgezet, maar mocht het proces in vrijheid afwachten. Tegen hoofdverdachte JoeyAK was 7 jaar cel geëist. De uitspraak stond gepland voor maart, een maand na de fatale schietpartij waarbij Bigidagoe zelf om het leven kwam. Zijn dood zal ongetwijfeld impact hebben op het lopende proces tegen de andere verdachten. (100 woorden)

Nasleep Doodschieting Bigidagoe

De dood van rapper Bigidagoe, echte naam Danzel Silos, heeft tot veel reacties geleid binnen de Nederlandse rapscene. Silos werd doodgeschoten na een optreden in Amsterdam. Tot nu toe heeft de politie nog geen verdachten aangehouden voor zijn dood. Wel roept de politie getuigen van de schietpartij op zich te melden om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht. (100 woorden)

De fatale schietpartij volgt op meer geweldsincidenten binnen het Nederlandse rap-circuit, waar onderlinge conflicten soms uitmonden in extreme geweldsuitbarstingen. Zo ontsnapte Bigidagoe twee jaar geleden ook al ternauwernood aan een moordaanslag. Critici wijzen naar de vaak gewelddadige teksten in zogenaamde drillrap, die dit soort excessief geweld zouden aanwakkeren. (100 woorden)

Collega-artiesten van Bigidagoe reageren geschokt op diens dood en betuigen hun medeleven aan vrienden en familie. Velen vrezen voor verdere escalatie van geweld tussen rivaliserende rapgroepen als vergelding. De Amsterdamse burgemeester roept betrokkenen op tot kalmte. Ondertussen vraagt men zich af wat de dood van deze omstreden rapper gaat betekenen voor het genre en de discussie rond drillrap. (100 woorden)

Back to top button